Donderdag – 25 augustus

Vrijdag

De eerste dag van de Utrechtse Fietsvierdaagse fietsen we een prachtige route in noordoostelijke richting. We fietsen via de landingsbaan in Soesterberg naar Amersfoort (60 km). Vervolgens gaat de route langs de Leusderheide weer richting Zeist.

Hitteplan donderdag

Zoals je waarschijnlijk wel al weet, wordt het vandaag (donderdag) erg warm: 34 graden Celsius. Via deze weg willen we je graag informeren over de maatregelen die wij hebben genomen om het voor jou zo veilig mogelijk te maken, en geven we je advies over hoe jij je het best kunt voorbereiden.
Wat wij doen…
Donderdag mag iedereen tussen 9:00 en 10:00 uur starten.

Hoe later op de dag, hoe hoger de temperatuur. We willen op donderdag daarom iedereen de mogelijkheid geven om tussen 9:00 uur en 10:00 uur te starten. Let op: deze maatregel geldt alleen voor donderdag.

Fiets gerust een kortere afstand.

Was je van plan om de 60 km te fietsen, maar wil je met dit weer liever 40 of 25 km fietsen? Dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Je hoeft de organisatie hier niet van op de hoogte te stellen.

 

Waterpunt bij de startlocatie
We willen natuurlijk dat iedereen met voldoende water op pad gaat. Veel drinken met dit weer is immers belangrijk. Daarom kun je je je bidon of flesje vullen bij de startlocatie.

Wat jij kunt doen…
Een bidon of een flesje water meenemen.
We adviseren je om voldoende water mee te nemen tijdens de fietstocht. Uiteraard zijn er ook voldoende horecagelegenheden en terrassen onderweg waar je kunt pauzeren, maar een flesje water op zak kan nooit kwaad!
Goed smeren!
Smeer je voor de tocht goed in met een zonnebrandcrème met hoge SPF (minstens SPF 30). Neem ook een kleine (reis)tube mee die je makkelijk mee kunt nemen, zodat je onderweg af en toe kunt bijsmeren.
Hoofdbescherming & zonnebril dragen.
Het dragen van een zonnebril en pet, hoed of fietshelm beschermt je tijdens het fietsen tegen de zon.

Routes

Bekijk hieronder de routes & bezienswaardigheden van donderdag 25 augustus. Klik op de groene button voor de route als PDF bestand!

Dag 1 – 25 KM
Dag 1 – 40 KM
Dag 1 – 60 KM

Bezienswaardigheden

 • Mondriaanhuis
  Tijdens de Utrechtse Fietsvierdaagse brengen we een bezoek aan het geboortehuis van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan. In zijn geboortehuis ontdek je zijn iconische werk, spirituele vorming, interesses en vrienden. Ook kan je aan de slag in het Doe-het-zelf-atelier!
 • Fietsroute de Stijl Utrecht – Amersfoort
  De Stijl-fietsroute tussen Utrecht en Amersfoort laat zien welke sporen van De Stijl in de regio te vinden zijn. Van het museum rond de schilder Piet Mondriaan, geboren in Amersfoort, tot de talrijke creaties van meubelontwerper en architect Gerrit Rietveld, geboren in Utrecht.
 • Landinsgsbaan voormalige vliegbasis Soesterberg
  Met een lengte van 3077 meter en een breedte van 45 meter was dit de langste militaire baan van Nederland. Een groot deel van het jaar is de landingsbaan niet toegankelijk voor publiek i.v.m. het broedseizoen van de veldleeuwerik. De Utrechtse Fietsvierdaagse valt daar net buiten, dus kunnen we er overheen fietsen!
 • Restaurant Cafe Soesterdal
  Soesterdal is in 2020 geopend en gelegen op de Vliegbasis van Soesterberg. Het pand is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en dit is het eerste all-electric restaurant van Nederland! In 1940 stond er op deze plek al ‘Theehuis Soesterdal’. Vanuit het restaurant heb je zicht op de landingsbaan.