Donderdag – 25 augustus

Vrijdag

De eerste dag van de Utrechtse Fietsvierdaagse fietsen we een prachtige route in noordoostelijke richting. De 60 km route gaat via Soesterberg naar Amersfoort en weer terug naar Zeist over het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Routes

Bekijk hieronder de routes & bezienswaardigheden van donderdag 25 augustus.

Dag 1 – 25 KM
Dag 1 – 40 KM
Dag 1 – 60 KM

Bezienswaardigheden editie 2021

 • Schaapskudde De Treeker Wissel
  25, 40 & 60 km route
  Fiets langs de rondtrekkende schaapskudde van José Struik! We zijn aan het kijken hoe we jullie hier corona-proof iets kunnen bijbrengen over natuurbeheer door middel van begrazing.
 • Grebbelinie Bezoekerscentrum
  60 km route
  Een van de hoogtepunten op de donderdag is een bezoek aan het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Duik hier de geschiedenis in van één van de grote waterlinies van Nederland: de Grebbelinie. Vergeet ook niet om te genieten van een hapje en een drankje op het prachtige terras. Speciaal voor de deelnemers van de Utrechtse Fietsvierdaagse geldt er een korting voor een bezoek aan de expositie. Voor kinderen t/m 5 jaar is toegang gratis.
 • Grebbelinie in het Vizier
  40 & 60 km route

  De Stichting Grebbelinie in het vizier is in Woudenberg gehuisvest. Het Educatief Centrum bestaat uit een museum en een buitenproject op de aanpalende
  Grebbeliniedijk, met onder andere een loopgraaf, kazemat en uitkijkpost! De Stichting wil vanuit de historie van de Grebbelinie duidelijk maken wat het doel van de Grebbelinie is geweest en wat haar bijzondere taak was als onderdeel van de landsverdediging in WOII.
 • Helenaheuvel
  40 & 60 km route

  Vanaf de Helenaheuvel heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Daarnaast zit hier ook nog eens een superleuke horecagelegenheid. We zijn in overleg om hier een gids iets te laten vertellen over de Kaapse Bossen.
 • Heuvelrugtuin bij de Eekhoeve
  60 km route
  Tover je eigen tuin om tot Heuvelrugtuin! Hoe? Dat leggen ze je graag uit bij de Eekhoeve. Hier hebben ze namelijk een ware voorbeelddtuin aangelegd! Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in de landwinkel, op de zorgboerderij en in de theetuin. Het is hier werkelijk genieten.
 • Het Treeker Info Punt
  25, 40 & 60 km route

  Bij het Treeker Info Punt kom je alles te weten over het landgoed Henschoten Den Treek. Van de boomsoorten die er zijn, tot aan het natuuronderhoud.