Dit jaar staat de Utrechtse Fietsvierdaagse in het teken van Doortrappen. Op alle dagen worden er verschillende Doortrappenactiviteiten georganiseerd waardoor deelnemers van de Utrechtse Fietsvierdaagse kennis kunnen maken met het programma Doortrappen.

Doortrappen is een landelijk programma dat zich richt op het veilig, plezierig en comfortabel gaan en blijven fietsen door senioren. Door te blijven, fietsen kunnen senioren langer mobiel, vitaal en sociaal inclusief blijven. Fietsen brengt plezier, vrijheid en beweging met zich mee. Door de fietsveiligheid te vergroten onder senioren door middel van het delen van praktische tips en oefeningen, neemt het risico op een fietsongeval af en kunt u genieten van gezondheidswinst, verhoogde zelfredzaamheid, plezier en beweging.

Door samen te werken met de provincie Utrecht, biedt de Utrechtse Fietsvierdaagse ook Doortrappenactiviteiten aan tijdens de vierdaagse. In de gemeenten Amersfoort, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Stichtse Vecht en Zeist zullen er Doortrappenactiviteiten worden aangeboden tijdens de vierdaagse. Deze Doortrappenactiviteiten worden uitgevoerd door de gemeentelijke coördinatoren en lokale docenten. Alle Doortrappenactiviteiten worden aangeboden langs de route van de vierdaagse. Deelnemers van de Utrechtse Fietsvierdaagse kunnen tijdens de route even pauzeren en meedoen aan een Doortrappenactiviteit. De Doortrappenactiviteiten zijn ook toegankelijk voor lokale inwoners van de gemeenten.

Tijdens de Utrechtse Fietsvierdaagse worden er verschillende Doortrappenactiviteiten uitgevoerd. Zo kunt u zelf bepalen welke activiteit u aanspreekt, of kunt u kennis maken met verschillende activiteiten. Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten per dag en gemeente.

Dag Activiteit Gemeente Locatie
Woensdag Fiets Fit Amersfoort CJVV
Donderdag Fietscheck Houten N.t.b.
Donderdag Fietscheck Nieuwegein Museumwerf
Donderdag Fietscheck Utrecht Fort Lunet IV
Vrijdag Fietsparcours Wijk bij Duurstede Grote Markt
Zaterdag Fietsquiz Zeist Slotlaan

Ga voor meer informatie naar:

www.doortrappen.nl