Steun het Prinses Máxima Centrum 

Doneer direct!

Het Sport en Bewegingsprogramma Maximaal Bewegen zorgt bij de kinderen in het Centrum voor:

  • Plezier
  • Afleiding
  • Verlaging van Stress
  • Sneller en beter herstel

Maximaal Bewegen is een programma gericht op een sneller en beter herstel van kinderen met kanker door voldoende beweging en een verlaging van de stress bij kinderen, ouders, broers en zussen tijdens het behandelproces door afleiding van het sporten. Daarnaast houdt het rekening met barrières en kijkt naar de mogelijkheden van ieder kind op individuele basis. Kinderen hebben bijvoorbeeld loopfietsjes nodig met een infuuspaal zodat zij zich kunnen verplaatsen door het ziekenhuis. Een belangrijk programma waar jaarlijks ruim 3.500 kinderen gebruik van maken, waar de jaarlijkse kosten €175.000,- zijn en wat niet gefinancierd wordt vanuit zorgbudgetten. De Prinses Máxima Centrum Foundation maakt zich er daarom hard voor om kinderen maximaal te kunnen laten bewegen.

Het is een doorlopend programma dat volledig afhankelijk is van donaties van particulieren, bedrijven en evenement zoals deze om uitgevoerd te kunnen worden.

Voor €50,- kan je een kind een jaar lang Maximaal laten bewegen. Met een kleine donatie tijdens jouw inschrijving voor de Utrechtse Fietsvierdaagse, kun je dus al een wereld van verschil maken!

Mocht je zelf een actiepagina aan willen maken dan kan dat via de website van het Prinses Maxima Centrum.