fbpx

Goede doel

Goede doel2019-05-20T14:18:15+00:00

De Utrechtse Fietsvierdaagse ondersteunt het UMC Utrecht door 25% van de inschrijfgelden ter beschikking te stellen voor onderzoek naar hartfalen.

Het gezonde hart en het zieke hart hebben veel baat bij beweging op maat. Cardiologen en sportartsen doen al jaren samen onderzoek naar de effecten van inspanning op het hart. Echter weinig is bekend over de mogelijkheden van regelmatige training en inspanning bij patiënten met een ernstige vorm van hartfalen, zoals mensen met een steunhart of die op de lijst staan voor een harttransplantatie. De begeleiding en behandeling van deze bijzondere en kwetsbare groep mensen met ernstig chronisch hartfalen is bij uitstek de expertise van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Het projectdoel “Het hart in beweging” wil de kwaliteit van leven van patiënten met ernstig hartfalen verbeteren door een gericht beweegprogramma op maat te ontwerpen op basis van inspanningsdiagnostiek met ademgasanalyse (een zgn. VO2 max test).

Aanmelden en actiepagina aanmaken

Het UMC Utrecht organiseerde afgelopen jaren een jaarlijkse Tandemtocht waarbij zorgverleners samen met patiënten geld inzamelden voor onderzoek naar hartfalen. Deze tandemtocht wordt dit jaar onderdeel van de Utrechtse Fietsvierdaagse en zal op zaterdag 24 augustus plaatsvinden. We zullen starten om 10.00 uur vanuit Slot Zeist. Wil je hieraan meedoen en een actiepagina starten?

Aanmelden: stuur een mailtje naar info@utrechtsefietsvierdaagse.nl

Actiepagina aanmaken om zodoende meer geld in te zamelen voor dit goede doel? Ga naar Actie voor UMC Utrecht