Natuurlijk is het nieuws rondom het Coronavirus (officieel COVID-19) ons niet ontgaan. Scholen gaan dicht, horeca wordt gesloten en veel evenementen worden afgelast of verplaatst. Het Coronavirus houdt werkelijk de hele wereld bezig. Wat betekent dit precies voor de Utrechtse Fietsvierdaagse?

Veel mensen zullen zich afvragen of de Utrechtse Fietsvierdaagse van 27 t/m 30 augustus nog wel doorgaat. Deze onzekerheid kunnen wij volledig begrijpen. Het advies en de maatregelen van het RIVM en de overheid zijn voor ons leidend. Aangezien het Coronavirus zich verspreidt van mens op mens, heeft het RIVM geadviseerd om alle grote evenementen af te gelasten tot 1 juni. Hoe minder plaatsen er zijn waar veel mensen bij elkaar komen, hoe minder snel het virus zich kan verspreiden. De Utrechtse Fietsvierdaagse vinden pas in augustus plaats en daarom zien wij nog geen aanleiding om het evenement af te gelasten of te verplaatsen. We laten alle voorbereidingen dan ook in volle vaart doorgaan.

Wel willen we je graag meegegeven dat de gezondheid van onze medewerkers, vrijwilligers, deelnemers en alle andere mensen die betrokken zijn bij het evenement onze grootste prioriteit heeft. We volgen de ontwikkelingen van het Coronavirus dan ook op de voet en houden het advies en de maatregelen van het RIVM en de overheid scherp in de gaten. Via onze website en socialmediakanalen zullen we jullie blijven informeren.

Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een e-mail naar info@utrechtsefietsvierdaagse.nl