fbpx

Highlights Gezond Leven

Highlights Gezond Leven2020-05-26T08:19:24+00:00

Zaterdag – Gezond leven

Zondag

UMC Utrecht (40 en 60 km)

In het UMC Utrecht staat bij binnenkomst de koffie klaar. Hier zullen verschillende inspanningsfysiologen en fysiotherapeuten aanwezig zijn om te vertellen over inspanningstesten en over hoe een hartrevalidatie in zijn werk gaat.

Ook zal er iemand aanwezig zijn om te vertellen over het onderzoek naar harttransplantatie. Dit is tevens het goede doel dat hangt aan de Utrechtse Fietsvierdaagse.

Biologische boerderij Het Derde Erf (25, 40 en 60 km)

Op de biologische dynamische balansboerderij Het Derde Erf wonen Joop en Corine. In hun bedrijfsvoering en levenswijzen streven zij naar een natuurlijk evenwicht. Dit wordt gedaan op zowel agrarisch als menselijk niveau. Bij deze melkveehouderij zijn ongeveer 60 koeien te vinden en een stier.

Boerderij Eyckenstein (40 en 60 km)

Boerderij Eyckenstein ligt in de bossen van landgoed Eyckenstein op de grens van Maartensdijk en Bilthoven. In de landgoedwinkel van boerderij Eyckenstein kun je Jersey rundvlees kopen. Ook verkopen ze hier verschillende producten van collegaboeren die ook puur en echt weren.

Boerderij Hoeve Ravenstein (60 km)

Hoeve Ravenstein is de eeuwenoude boerderij van de boerenfamilie Tupker. De hoeve staat bekend om zijn eerlijke rundvlees en het verassen grote assortiment van biologische, glutenvrije en streekgebonden producten. De sympathieke, landelijke uitstraling heeft een enorme aantrekkingskracht op jong en oud uit hele regio.

Kasteel Groeneveld (60 km)

Kasteel Groeneveld te Baarn is een 18e-eeuwse buitenplaats en één van de mooiste voorbeelden van een buitenhuis uit die tijd. Sinds de 17e eeuw kamen regenten en kooplieden naar buitenplaatsen om op enige afstand van de stad te genieten van het goede leven: rust, ruimte, frisse lucht, natuur, cultuur, lekker eten, ontmoetingen en goede gesprekken.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (25,40 en 60 km)

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een nationaal park in provincie Utrecht tussen Leusden en Rhenen. Het omvat veel verschillende landheidsvormen, waarvan de stuwwal de meest in het oog springende is. Ook heidevelden, stuifzandenen uiterwaarden maken deel uit van dit nationaal park. Het gebied is ongeveer 100 km² groot en is grotendeels heuvelachtig.