Donderdag

Dag 3 – Vrijdag 18 augustus

Donderdag
Zaterdag

Routes

Bekijk de (concept) routes hieronder.

Dag 3 – 25 KM
Dag 3 – 40 KM
Dag 3 – 60 KM

Bezienswaardigheden

Jan van Riebeeckmuseum

Op 6 april 1652 landde Jan van Riebeeck bij de Tafelbaai. In dienst van de VOC stichtte hij Fort de Goede Hoop. Een gebeurtenis die grote gevolgen heeft gehad voor de ontwikkeling van de VOC en de Republiek. Maar ook voor Zuidelijk Afrika en haar inwoners.

Vanuit het geboortehuis van Jan van Riebeeck in het historische hart van Culemborg vertellen wij dit verhaal.

Het geboortehuis van Jan van Riebeeck. Het is een zestiende-eeuws dubbelpand gelegen aan de Achterstraat 36-38, niet ver van het middeleeuws stadhuis in het historische centrum van Culemborg. Sinds 2011 huist hier het Jan van Riebeeckmuseum.

Deze ommuurde kruidentuin is aangelegd in 17e eeuwse stijl. In de tuin worden planten getoond die Van Riebeeck zelf ook liet aanplanten in de tuin van het verversingsstation Kaap de Goede Hoop, de Old Company’s Garden. De tuin is elke dag geopend en vrij toegankelijk.

In de tuin vindt u ook onze expositie ‘Trots of Schaamte’. Is Jan van Riebeeck een heldhaftige avonturier of een tiran met bloed aan zijn handen? Deze expositie is gemaakt ter ondersteuning van de activiteiten rondom 400 jaar Jan van Riebeeck in 2019.

Onze vaste expositie in het huis voert u door middel van een multimediale presentatie mee naar de tijd van de VOC en laat zien hoe nauw de geschiedenis van Culemborg met die van Zuid-Afrika verweven is.

Concept routes – Dag 3

Dag 3 – Route 25km

Dag 3 – Route 40km

Dag 3 – Route 60km