Dag 1 – Woensdag 16 augustus

Donderdag

Bekijk de routes van de Utrechtse Fietsvierdaagse 2023 hieronder.

Dag 1 – 25 KM
Dag 1 – 40 KM RTV Utrecht Route
Dag 1 – 60 KM

Bezienswaardigheden

De Weistaar 

Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.

Naast het bezichtigen van ons Kaas- en Botermuseum is er een mogelijkheid om in het museum een spreekwoorden en gezegdes spel te spelen. In het museum staan oud Hollandse spreekwoorden en gezegdes uitgebeeld door middel van de poppen. U kunt met gebruik van een formulier, wat bij de receptie kan worden afgehaald, dit spel spelen en het uiteindelijke spreekwoord achterhalen. Geniet van de echte boerenkaas, het grote assortiment aan ontbijtproducten, heerlijke borrel combinaties en meer! U kunt bij de Weistaar terecht voor de leukste cadeauartikelen en nieuwste woon accessoires.

  • Afstand die deze bezienswaardigheid passeert, is de 60 km route.

Stichting opvang de Ezelsociëteit

Stichting Opvang de Ezelsocieteit waakt over het wel en wee van ezels in Nederland. In Zeist bieden zij oude en gehandicapte ezels een oudedagsvoorziening. U kunt de ezelopvang gratis bezoeken en in de ezelweide deze lieve langoren knuffelen en borstelen. Of gewoon even genieten van de zachtaardige ezels vanaf het gezellige terrasje bij de ezelweide.
U bent van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur

  • Afstanden die deze bezienswaardigheid passeren zijn de 25, 40 km RTV Utrecht & 60 km routes. 


Stichting De Paardenkamp

Al sinds 1962 zet Stichting De Paardenkamp zich in voor het verzorgen van een goede oude dag voor oudere paarden. Inmiddels hebben ruim 725 paarden en pony’s van 20 jaar en ouder op een van de locaties van Stichting De Paardenkamp van hun pensioen kunnen genieten. Daarnaast fungeert de stichting als kenniscentrum en geeft zij advies over alle onderwerpen rondom oudere paarden. De Stichting heeft 3 bezoeklocaties, waarvan er zich 2 op uw route bevinden. Boerderij Het Gagelgat en Theehuis Het Oude Paard.

Boerderij Het Gagelgat: drie eeuwen boerengeschiedenis

Boerderij Het Gagelgat gaat drie eeuwen terug in de tijd. Deze oude, monumentale boerderij stamt uit 1712. Het originele gebouw brandde volledig af en een nieuwe, grotere boerderij kwam ervoor in de plaats. Boerderij Het Gagelgat is gebouwd met de voorgevel naar de oude route tussen Soest en Amersfoort. In 1817 werd de huidige Birkstraat de hoofdroute, waardoor de boerderij nu met de achterkant naar de weg staat. Onze gastvrouwen (én boerderijkatten Teun en Diesel) verwelkomen u graag met een kop koffie en versgebakken taart!

Puur genieten bij het Theehuis Het Oude Paard

Wanneer u de oprijlaan van Het Gagelgat op loopt, ziet u aan de rechterkant nog een gebouw: Theehuis Het Oude Paard. Dit is een samenwerking tussen Stichting De Paardenkamp en Proef-Soest, een lokale cateraar die ambachtelijke producten hoog in het vaandel heeft staan. Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan de zorg voor de oudere paarden. In het Theehuis staat de koffie en thee voor u klaar. De taarten en cakes worden
versgebakken door de gastvrouwen van Boerderij Het Gagelgat. U kunt hier tevens terecht voor heerlijke lunchgerechten, waarbij ook aan vegetariërs en veganisten is gedacht. Liever een borrel? Wij serveren u graag onze heerlijke, biologische wijnen! Daarnaast heeft het theehuis, De Potstal: de perfecte locatie voor uw feest of vergadering!

  • Afstanden die deze bezienswaardigheid passeren zijn de 40 km RTV Utrecht & 60 km routes. 

Doortrappen

Deze editie werkt de Utrechtse Fietsvierdaagse samen met het programma Doortrappen, lees HIER meer informatie.

Fietsfit

Buurtsportcoach Amersfoort verwelkomt u in Amersfoort met de Fietsfit oefeningen. De oefeningen zijn laagdrempelig en plezierig en het zorgt voor verbinding en sociale fitheid. Maak binnen een kwartier uw spieren lekker los onder begeleiding van de enthousiaste sportcoaches. Dan kunt u daarna weer soepel en sterk uw fietstocht vervolgen. Er is op locatie de mogelijkheid om, tegen eigen bijdrage, een kopje koffie of thee te krijgen.
  • Afstanden die deze bezienswaardigheid passeren zijn de 40 km RTV Utrecht & 60 km routes. 

Routes – Dag 1

Hieronder zijn ook de GPX routes per afstand beschikbaar. Deze kan je downloaden door per afstand op ‘HIER’ te klikken.

Dag 1 – Route 25km

Download HIER de GPX route van de woensdag 25 km

Dag 1 – Route 40km

Download HIER de GPX route van de woensdag 40 km

Dag 1 – Route 60km

Download HIER de GPX van de woensdag 60 km route