fbpx
Zaterdag2019-08-27T12:35:14+00:00
background Layer 1
Donderdag
De Nieuwe Hollandse Waterlinie – Zuid
Vrijdag
Kastelen en buitenplaatsen
background Layer 1
Zaterdag
Militair Erfgoed
background Layer 1
Zondag

De Nieuwe Hollandse Waterlinie – Noord

background Layer 1
Vrijdag

Zaterdag 24 Augustus

Militair Erfgoed

Vrijdag
Zondag

De zaterdag staat in het teken van het militaire erfgoed in de regio. We komen langs het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Je fietst over de landingsbaan en bent getuige van de moderne geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht. Maar je staat ook oog in oog met een Bataafse krijger. In de indrukwekkende stiltetuin sta je letterlijk even stil bij het offer dat gebracht is voor vrede en vrijheid. En wist je dat de noodstroomvoorziening in de schuilkelders, die werden ingericht tijdens de Koude Oorlog, werd aangedreven door fietsen?

De twee langste routes voeren langs de Pyramide van Austerlitz. In de Napoleontische tijd waren de Franse legers gestationeerd in Nederland. Op deze centrale plek liet de Franse generaal Auguste de Marmont zijn manschappen een heuvel bouwen met daarop een obelisk. Hij deed hiervoor inspiratie op tijdens een veldtocht in Egypte aan het einde van de 18e eeuw. De Franse soldaten waren in 27 dagen klaar met het bouwen van de heuvel.

Blogger Carolien Boogaard van Dream the World.nl fietste deze dag mee. Lees en bekijk hier haar verslag.

Landingsbaan Soesterberg – foto: DreamtheWorld.nl

Verder stond deze dag in het teken van ons Goede Doel: Vrienden UMC Utrecht. Bij de routes van 40 en 60 km krijg je een unieke rondleiding door het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht. Ook de UMC Tandemtocht vindt deze dag plaats. Meer lezen over de UMC Tandemtocht

Highlights zaterdag

Routes

Alle routes zijn uitgepijld met gele borden met zwarte pijlen en informatieborden. De gps-bestanden zijn alleen bedoeld voor fietsers met een navigatiesysteem.

Download Dag 3 – 20KM GPX
Download Dag 3 – 40KM GPX
Download Dag 3 – 60KM GPX