Vrijdag

Dag 4 – Zaterdag 19 augustus

Vrijdag

Bekijk de routes van de Utrechtse Fietsvierdaagse 2023 hieronder.

Dag 4 – 25 KM
Dag 4 – 40 KM RTV Utrecht route
Dag 4 – 60 KM

Bezienswaardigheden

Vechtstreekmuseum
Het Vechtstreekmuseum is gevestigd in de voormalige buitenplaats Silverstein, verbouwd tot koetshuis van Goudestein. Het is gelegen in het mooie bijbehorende park aan de rivier de Vecht De vaste tentoonstelling is De Vecht – Ons Pronkstuk. Door de ramen ziet men de Vecht terwijl binnen het ontstaan en archeologische vondsten te zien zijn. Vervolgens doorloopt men de ontwikkeling van kastelen en buitenplaatsen door de eeuwen heen. De Joodse geschiedenis, tachtigjarige oorlog en vele kunstenaars worden uitvoerig belicht. De wisseltentoonstelling is Kastelen in de Vechtstreek. Er wordt ingegaan op de geschiedenis van alle ooit bestaande kastelen in de Vechtstreek.

  • Afstand die deze bezienswaardigheid passeert is de 60 km route.

     


Imkerij Mellinde

Hartelijk welkom bij Imkerij Mellinde! Deze dag kun je de imkerij, het vernieuwde museum en het winkeltje in de achtertuin bezoeken. Verder kun je hier ook de bijen achter het glas zien en krijg je uitleg over het leven van de bij. Hier leer je meer over de honingslinger ruimte, hoe honing geoogst wordt. In het museum vind je korven, bijenkasten, een expositie van aardewerk, honingpotjes en het gereedschap dat hiervoor wordt gebruikt. Daarnaast verkoopt Imkerij Mellinde eigen streek honing en bijenproducten. Let op: in het winkeltje kan er alleen met contant geld worden betaald!

  • Afstanden die deze bezienswaardigheid passeren zijn de 40 km RTV Utrecht & 60 km route.

Doortrappen

Deze editie werkt de Utrechtse Fietsvierdaagse samen met het programma Doortrappen, lees HIER meer informatie.

Fietsquiz
Test uw kennis over fietsen in deze leuke en interactieve fietsquiz in Zeist. De verkeersregels zijn door de jaren heen best wat veranderd. Daarnaast verandert het beeld op het fietspad ook voortdurend. Er komen nieuwe en andere soorten voertuigen bij. In deze quiz wordt er veel kennis gedeeld over het huidige fietsverkeer. Ga de strijd aan met mede-deelnemers van de Vierdaagse.

  • Afstanden die deze activiteit passeren zijn de 25, km RTV Utrecht & 60 km routes. 

Routes – Dag 4

Hieronder zijn ook de GPX routes per afstand beschikbaar. Deze kan je downloaden door per afstand op ‘HIER’ te klikken.

Dag 4 – Route 25km

Download HIER de GPX route van de zaterdag 25 km

Dag 4 – Route 40km

Download HIER de GPX route van de zaterdag 40 km

Dag 4 – Route 60km

Download HIER de GPX route van de zaterdag 60 km