Vrijdag

Zaterdag 21 augustus – Limes

Vrijdag
Zondag

Op dit moment is het programma van de Utrechtse Fietsvierdaagse 2022 nog niet bekend. Hieronder vind je de informatie over de editie van 2021. De derde dag van de Utrechtse Fietsvierdaagse, zaterdag 21 augustus, staat in het teken van de Romeinse Limes. Dit is de benaming voor de noordelijke grens van het Romeinse rijk die 2000 jaar geleden dwars door ons land liep.

Routes

Bekijk hieronder de routes & bezienswaardigheden van de editie van 2021.

De routes zijn tot een paar dagen voor het evenement aan wijzigingen onderhevig. Indien een bezienswaardigheid komt te vervallen a.g.v. corona, dienen we de route deels om te leggen. Wil je de route downloaden voor je fietsnavigatie? Stel dit dan zo lang mogelijk uit

Dag 3 – 25 KM
Dag 3 – 40 KM
Dag 3 – 60 KM

Bezienswaardigheden editie 2021

 • DOMunder
  40 & 60 km route

  Op het Domplein heb je vast wel eens gestaan, maar heb je ook al eens een kijkje ónder het Domplein genomen? Onder het huidige Domplein liggen de resten van het Romeinse fort dat destijds “Traiectum” werd genoemd. Vandaag de dag is het mogelijk om met DOMunder af te dalen in de opgraving. Een unieke ervaring!
 • PAX Romana
  25, 40 & 60 km route
  De vereniging Pax Romana zet langs de route van de Utrechtse Fietsvierdaagse een heus kampement op. Het lijkt wel alsof je in een tijdmachine bent gestapt! Aan de ene kant zie je hoe Romeinse burgers zich bezighouden met oude ambachten, en aan de andere kant zie je Romeinse soldaten trainen.
 • Castellum Hoge Woerd
  40 & 60 km route

  Castellum Hoge Woerd is een opvallende, eigentijdse herbouw van een Romeins fort. De herbouw bevindt zich op de exacte locatie van de restanten in de grond en kent dezelfde omtrek en hoogte van de wallen als het origineel. Bekijk het bijzondere schip dat hier is opgegraven en pauzeer in het gezellige café-restaurant.
 • Fort Fectio
  25, 40 & 60 km route
  Ten westen van het huidige Fort Vechten, is in het landschap een reconstructie van de contouren van het castellum Fectio gemaakt. Het is het oudste en grootste Romeinse fort in ons land. Kijk goed naar het beton, want hier zijn Romeinse vondsten in verwerkt. Ter hoogte van de Marsdijk kun je ook een Romeinse wachttoren bewonderen.