Zaterdag

Zondag – 28 augustus

Zaterdag

Op dit moment is het programma van de Utrechtse Fietsvierdaagse 2022 nog niet bekend. Hieronder vind je de informatie over de editie van 2021. Dag vier van de Utrechtse Fietsvierdaagse, zondag 22 augustus, draait om het thema Duurzaamheid & Klimaat. Op deze dag fiets je langs biologische producenten en maak je kennis met toffe, duurzame initiatieven.

Routes

Bekijk hieronder de routes & bezienswaardigheden van de editie van 2021.

De routes zijn tot een paar dagen voor het evenement aan wijzigingen onderhevig. Indien een bezienswaardigheid komt te vervallen a.g.v. corona, dienen we de route deels om te leggen. Wil je de route downloaden voor je fietsnavigatie? Stel dit dan zo lang mogelijk uit

Dag 4 – 25 KM
Dag 4 – 40 KM
Dag 4 – 60 KM

Bezienswaardigheden editie 2021

 • Enjoy Cleaning Up
  Op de zondag van de Utrechtse Fietsvierdaagse komt het rijdende Labra-torium van stichting Enjoycleaningup naar de startlocatie in Zeist! Aan boord zijn de labradors Joy en Bas die zijn getraind om op zwerfafval te jagen. Ontvang bij de start een vuilniszak zodat je onderweg je eigen afval maar ook zwerfafval kan meenemen. Deze kun bij de finish weer inleveren bij het Labra-torium. Samen maken we Utrecht een stukje schoner!
 • Brouwerij de Leckere
  Neem een kijkje in de allereerste 100% biologische brouwerij van Nederland.
 • De Biltse Boer
  We brengen vandaag een bezoek aan een ijsboerderij onder de rook van Utrecht, gelegen aan de Utrechtseweg. Hier maken ze ambachtelijk ijs met eerlijke, lokale ingrediënten.
 • De Moestuin Utrecht
  Waar vroeger monniken onderdak boden aan zieken en melaatsen, is nu biologische tuinderij De Moestuin te vinden. Op 2,5 hectare grond worden zo’n 60 verschillende, vaak vergeten, gewassen geteeld die deels worden verkochten door de aangrenzende Moestuinwinkel.
 • Rijne Energie
  Energie van, voor en door Utrechters! Rijne Energie is een energiecoöperatie die grootschalig duurzame energie wil opwekken in de polders Rijnenburg en Reijerscop. Secretaris Joost Brinkman vertelt je vandaag alles over dit te realiseren energielandschap met windmolens en zonnevelden.

Verder zijn we met diverse biologische boeren en tuinderijen in gesprek om hier iets leuks te organiseren.